Nieuws

  • Nieuw boek: Hoe krijg ik grip op zelfbeschadiging?

   Nieuw boek: Hoe krijg ik grip op zelfbeschadiging?

   De Amerikaanse kinderpsycholoog Lawrence E. Shapiro schreef het in 2008: Stopping the Pain, een werk- en doeboek over zelfbeschadiging, gericht op jongeren en ter ondersteuning van professionele therapie. Uitgeverij SWP besloot enige tijd geleden dit boek in Nederland op de markt te brengen onder de naam ‘Hoe krijg ik grip op zelfbeschadiging’. De Landelijke Stichting […]Lees verder »
  • Bijeenkomsten voor familie en naasten van mensen die zichzelf beschadigen.

   Bijeenkomsten voor familie en naasten van mensen die zichzelf beschadigen.

   Op 8 en 29 april 2017 vinden twee bijeenkomsten voor familie en naasten van mensen die zichzelf beschadigen plaats. Ben je bijvoorbeeld ouder, partner, broer of zus van iemand die zichzelf beschadigt en wil je graag meer informatie over dit onderwerp, handvatten krijgen om hiermee om te gaan en anderen in een soortgelijke situatie ontmoeten […]Lees verder »
  • Eindelijk (h)erkenning: Een website alleen voor naasten

   Eindelijk (h)erkenning: Een website alleen voor naasten

   Eindelijk (h)erkenning: Een website alleen voor naasten Over twee jaar moet hij af zijn: een interactieve website speciaal voor familie en naasten van mensen met psychische klachten. Een project opgezet met 9 cliënten- en familieorganisaties uit de GGz sector. De LSZ werkt mee en levert input vanuit ervaringsdeskundigen. Achtergrond Informatie over psychische klachten is ruimschoots […]Lees verder »
  • Iris vertelt openhartig over haar pestverleden en zelfbeschadiging

   Iris vertelt openhartig over haar pestverleden en zelfbeschadiging

   Onlangs werd LSZ-vrijwilliger Iris uitgebreid geïnterviewd voor 3FM Tussenuur, het online programma voor, over, door, achter, naast, op, tussen en onder scholieren van NPO 3FM. Dat leverde een bijzonder verhaal op. Het interview leverde een aangrijpend persoonlijk verhaal op. Daarin vertelt Iris wat pesten met haar deed en hoe haar zelfbeschadiging ontstond. Het complete verhaal […]Lees verder »
  • Haar pijn deed ook mij ongelofelijk veel pijn!

   Haar pijn deed ook mij ongelofelijk veel pijn!

   Haar pijn deed ook mij ongelofelijk veel pijn! Tamara heeft de strijd van haar zus jarenlang van dichtbij meegemaakt. Het deed haar ongelofelijk pijn om te zien hoe haar zus aan het vechten en worstelen was en hoe zij vervolgens wanneer het “mis” was gegaan niet goed behandeld werd door professionals. Inmiddels gaat het met haar zus gelukkig […]Lees verder »
  • Bijeenkomst Naasten in Kracht bij Landelijke Stichting Zelfbeschadiging

   Bijeenkomst Naasten in Kracht bij Landelijke Stichting Zelfbeschadiging

   Op zaterdag 19 november heeft een bijeenkomst van de focusgroep Naasten in Kracht plaatsgevonden bij de Landelijke Stichting Zelfbeschadiging (LSZ). Naasten in Kracht wordt ontwikkeld vanuit het programma De Kracht van ervaring, een initiatief van de gezamenlijke cliënten/familieorganisaties in de GGZ.   Versterken Het doel van dit project is om de kracht van naasten van […]Lees verder »
  • Team vrijwilligers LSZ opnieuw uitgebreid

   Team vrijwilligers LSZ opnieuw uitgebreid

   De LSZ werkt grotendeels met ervaringsdeskundigen, die in staat zijn om van een afstand over zelfbeschadiging te praten, denken en vertellen. Ze putten daarbij uit hun ervaring in de rol als lotgenoot of als familielid, partner of vriend van iemand die zichzelf beschadigt. Zij zetten zo hun persoonlijke ervaring met zelfbeschadiging in om anderen te steunen en […]Lees verder »
  • Omgaan met triggers, mijn ervaring

   Omgaan met triggers, mijn ervaring

   Triggers, of ook wel ‘’uitlokkers’’ in het Nederlands zijn gebeurtenissen of situaties die een heftige reactie kunnen uitlokken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je door een bepaalde gebeurtenis, maar ook gedachte, beeld, geur of gevoel de neiging krijgt om jezelf te beschadigen. Er zijn vele soorten triggers, wat voor de een triggert hoeft voor […]Lees verder »
  • Massale media-aandacht na zelfbeschadiging in GTST!

   Massale media-aandacht na zelfbeschadiging in GTST!

   Dat een nieuwsbericht zoveel kan doen! Naar aanleiding van de soapserie GTST die het onderwerp zelfbeschadiging in de serie heeft geschreven is er veel losgekomen op verschillende plekken. Om die reden hebben wij ons vorige nieuwsbericht geschreven, maar nooit hadden we gedacht dat de media dit zo groot zou oppakken. Nadat het AD (Algemeen Dagblad) […]Lees verder »
  • Zelfbeschadiging nu ook in Goede Tijden Slechte Tijden

   Zelfbeschadiging nu ook in Goede Tijden Slechte Tijden

   Het wordt gelukkig steeds normaler om over je psychische problemen te praten. Verschillende (cliëntgestuurde) initiatieven maken dat mogelijk, zoals Samen Sterk Zonder Stigma. Ook in de media is sinds een aantal jaren meer aandacht voor deze ‘verborgen’ problemen. En ook het onderwerp zelfbeschadiging wordt zo meer onder de aandacht gebracht. Zo kwam zelfbeschadiging ter sprake […]Lees verder »
  • Lotgenotendag 29 oktober 2016

   Lotgenotendag 29 oktober 2016

   Bij deze willen wij melden dat alle plekken in de workshoprondes op de lotgenotendag VOL zijn. Dit betekent dat je je niet meer aan kunt melden. We zijn verrast door de grootte opkomst en hopen jullie bij volgende lotgenotendagen of andere bijeenkomsten wel te kunnen verwelkomen! Locatie: de Kargadoor (Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht) Tijdstip: inloop […]Lees verder »
  • Hulpverlening gaat over mensen, elk litteken is een verhaal

   Hulpverlening gaat over mensen, elk litteken is een verhaal

   Hulpverlening gaat over mensen, elk litteken is een verhaal. Emilie werd in haar eigen jeugd en in de periode van de groei naar jong volwassenheid behoorlijk geconfronteerd met de mindere kanten van het leven. En was van daaruit een vrij korte periode zelf in aanraking gekomen met een lichte vorm van zelfbeschadiging. Later toen ze werkzaam was binnen de hulpverlening en geconfronteerd […]Lees verder »